Hlavní obsah

Jsme roztrhaní, není to takhle dobré, zlobil se taxikář. Protestovat hodlá s ostatními i zítra

Dopravu v Praze blokovaly ve čtvrtek dvě kolony taxikářů. Ti protestovali proti službě Uber.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Skoro 1500 taxikářů dnes protestovalo pomalou jízdou v Praze. Tímto způsobem se snažili blokovat dopravu ze Strahova až na magistrálu. Reagují tak na konkurenční službu Uber. Tu chápou jako nelegální. Akci chtějí opakovat v pátek.

Článek

Během dopoledne se sjelo skoro patnáct set taxikářů na Strahov, kde zahájili první část svého protestu proti konkurenční službě Uber. Na místě chtěli jednat s představiteli vlády. Premiér v demisi Andrej Babiš ani ministr dopravy Dan Ťok se ale za nimi na Strahov nevydali.

Kolem půl druhé se proto rozdělili do dvou kolon a začali kroužit ulicemi hlavního města. První kolona se vydala na magistrálu přes Chotkovy sady. Druhá přes Holečkovu a Ječnou ulici.

„Říkali jsme, že nebudeme nic blokovat, ale pojedeme pomalou jízdou. Jediné, po kom vláda chce, aby dodržovali zákony, jsou ti, kdo dělají svoji činnost legálně,“ řekl David Bednář, mluvčí Sdružení českých taxikářů reportérce během protestní jízdy.

Primátorka Adriana Krnáčová potvrdila Seznam Zprávám, že hlídky jsou v případě porušení předpisů připraveny zasáhnout.

„Posílili jsme městskou hromadnou dopravu. Naše hlídky jsou na území města a budeme se snažit co nejvíce zmírnit dopady,“ řekla Adriana Krnáčová.

Po zhruba dvou hodinách taxikáři přestali brzdit dopravu v Praze. Ve svém protestu ale chtějí pokračovat i během pátku.

Reklama

Doporučované