Hlavní obsah

Jste pokrytec a zbabělec, vyslechl si živě moderátor „Xaver“ Veselý

Luboš „Xaver“ Veselý musel v živém vysílání čelit kritice.

Reklama

Pořad Českého rozhlasu Xaver a host měl překvapivý závěr. Herec a režisér Tomáš Měcháček vyčetl moderátorovi Luboši „Xaveru“ Veselému, že je pokrytec a zbabělec a neměl by v rádiu pracovat.

Článek

„Nemám rád pokrytectví a zbabělost. Nemám to rád na sobě, ani na ostatních lidech. Vy jste třeba taky pokrytec nebo zbabělec,“ řekl v živém vysílání Českého rozhlasu moderátorovi Luboši Xaveru Veselému herec a režisér Tomáš Měcháček.

„Urážíte novináře, urážíte své kolegy v Českém rozhlase. Tajíte, komu patří XTV. Porušujete kodex Českého rozhlasu,“ pokračoval ve výtkách vůči Veselému herec známý rolemi v televizních seriálech Modrý kód nebo Doktor Martin.

Měcháček tak narážel třeba na případ, kdy Veselý ve svém internetovém pořadu urážel svou kolegyni z Českého rozhlasu Veroniku Sedláčkovou. Podle něj je „zatížená genderovým, korektním, debilním stylem, aby se zavděčila svým pokrokovým šéfům“.

Nebyl to ale jeho jediný slovní útok na novinářky. Své fanoušky vyzýval, aby redaktorku serveru Forum 24 Johanu Hovorkovou hnali „svinským krokem“. Ve svém pořadu pak urážel i Zdislavu Pokornou, bývalou novinářku Seznam Zpráv, dnes Deníku N.

S tímto výpadem byl konfrontován přímo před kamerou a omluvil se. Na video se můžete podívat níže.

Konfrontaci Šťastného pondělí s Veselým najdete v čase 13:30.Video: Jindřich Šídlo, Profimedia.cz, Shutterstock.com, Seznam Zprávy, Youtube.com

Podle Měcháčka by Veselý měl opustit Český rozhlas.

„V Radě kosíte Českou televizi. Držel jsem se, abych nerušil váš pohodový pořad. Na první pohled jste sympatický, ale podle toho, co děláte a říkáte, vůbec sympatický nejste,“ řekl Veselému ve studiu.

„Myslím si, že byste tady neměl pracovat. Máte svůj projekt, který financuje bůh ví kdo a měl byste se mu věnovat,“ dodal s odkazem na XTV, kde Veselý moderuje.

XTV ovládá společnost Powermind, jejíhož vlastníka není možné přesně určit, protože se skrývá za anonymními akciemi. Jednatelem XTV je Jakub Černý. Společnost ale sídlí v místě trvalého bydliště moderátora Luboše Veselého. Ten však opakovaně tvrdí, že s XTV nemá nic společného.

Moderátor Veselý nechtěl přímo v pořadu na kritiku reagovat, opakoval pouze, že je ochoten si promluvit na jiné půdě.

Reklama

Související témata:
Tomáš Měcháček

Doporučované