Hlavní obsah

Jubilejní Pohádkový Chlum nabídne divadlo, soutěže nebo dílny

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Divadelní představení pro děti, soutěž ve zpívání nebo tvořivé dílny nabídne 20. ročník Pohádkového Chlumu.

Článek

Pětidenní akce začala podvečerním průvodem vodníků po Chlumu u Třeboně na Jindřichohradecku. „Pořadatelé premiérově celý program připravili do venkovních prostor,“ řekl organizátor Jiří Krška.

„Pro venkovní variantu jsme se rozhodli hlavně kvůli koronaviru. Opatření pro akce v uzavřených prostorách jsou mnohem přísnější,“ uvedl. Dodal, že pořadatelé počítají s tím, že by mohlo i pršet. Proto mají připravené kryté pódium i stany pro návštěvníky. „Nechceme se přesouvat dovnitř, budeme vše dělat venku. Zatím jsme při předchozích ročnících měli vždy počasí, že prakticky nepršelo. Tak to snad bude platit i pro ten letošní jubilejní,“ řekl.

Pořadatelé také připravili pro děti pěveckou soutěž Zpívající žába. Její finále bude na programu v pátek večer v chlumeckém kempu Jih. Hlavní pohádkovou postavou celého pětidenního festivalu je vodník. „Jsme na Třeboňsku a vodníci sem patří. Navíc pro tento týden mají zakázáno kohokoliv topit. Zkrátka jsme tu Erbenovskou drsnou verzi převedli do mírnějšího pojetí,“ řekl.

Jedna ze scén festivalu se nachází na ostrovu rybníku Hejtman. „Jedná se o krásné místo, které je navíc ze břehu přístupné z lávky, takže tam lidé nebudou muset plavat. Věříme, že se jim na ostrově bude líbit,“ řekl Krška. Organizátoři mají zkušenosti s tím, že každoročně na Pohádkový Chlum přijíždějí stovky dětí s rodiči. „Nejvíce jich je z oblasti mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem,“ uvedl.

Reklama

Doporučované