Hlavní obsah

Julian Záhorovský exkluzivně představil nový klip k písni Naše Praha. Připomíná 50. výročí okupace

Část kapely Sabrage v čele s Julianem Záhorovským o novém klipu k písni Naše Praha. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Před čtrnácti lety Julian Záhorovský zazářil ve finále první řady SuperStar. Dnes o této zkušenosti nerad mluví a po pěvecké soutěži se stáhl do ústraní. Hudbě se věnuje už jen pro radost. Do studia Slavných přišel se svojí kapelou Sabrage exkluzivně představit nový klip k písni Naše Praha, který je o hrdinovi ze srpna 1968.

Článek

„Samozřejmě jsme rok 1968 nezažili. Známe to jen z vyprávění dědečků a babiček, že to byla hodně těžká doba, tak nás to celé namotivovalo a vznikl nový klip,“ nastiňuje důvod vzniku videa frontman kapely Sabrage Julian Záhorovský.

Na klipu k písni Naše Praha se podílel Boris Carloff, který spolupracoval třeba s Davidem Kollerem nebo kapelou Kryštof. Natáčel se na starou 16mm kameru, stejně jako v 60. a 70. letech. „Měla normálně pásek, jako kamery v té době mívaly, byl to opravdu zážitek, pak to kluci vyvolali, zdigitalizovali a dali dohromady s těmi klasickými záběry. Nebyla tam ani žádná baterie,“ říká člen uskupení Matouš Merta.

V klipu hraje Josef Novotný, který byl 21. 8. 1968 v Praze na Vinohradské ulici postřelen, když zvedal českou vlajku. „On je to celoživotní skaut a my jsme si na něj vzpomněli, ten jeho příběh nám přišel strašně zajímavý,“ doplňuje Merta, který zároveň prozradil, že ke klipu vznikne v budoucnu i přibližně 10minutový dokument.

Jak vidí svoji budoucnost kapela Sabrage? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:
Julian Záhorovský

Doporučované