Hlavní obsah

Jurečka už ví, jak vybere nového šéfa Budvaru. Změny přijdou v příštím roce

 

Reklama

Současný ředitel pivovaru Jiří Boček skončí ve funkci k 31. 12.

Článek

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) už oznámil, jakým způsobem bude hledat nového ředitele pivovaru Budvar. Seznamu v úterý řekl, že o tom, kdo povede po Jiřím Bočkovi poslední český pivovar, který vlastní stát, rozhodne výběrové řízení.

„Pokud by tam bylo období, kdyby se ho nestihlo vybrat, pověřím někoho z Budvaru dočasně, než bude vybrán nový ředitel,“ dodal Jurečka.

Jiří Boček, který vede Budějovický Budvar od roku 1991, rezignoval na funkci ze zdravotních důvodů. Jurečkovi v rezignačním dopise oznámil, že chce skončit k 31. 12. 2016.

Mluvčí Budvaru Petr Samec ČTK řekl, že do konce roku bude podnik fungovat beze změn. „Pivovar bude pokračovat v plnění obchodních a hospodářských cílů v souladu s plánem pro rok 2016," uvedl Samec.

Boček je vnímán jako výrazná osobnost českého pivovarství, která zajistila Budvaru nebývalý rozvoj. Prosazoval tradiční výrobu, ale během své kariéry také musel odolávat několika pokusům o privatizaci českobudějovického národního podniku. S jeho odchodem se tak znovu vrátí otázka, jestli má Budvar zůstat v rukou státu.

Reklama

Doporučované