Hlavní obsah

K ČSSD se vrací „muzikálový král“. Připravil pro ni závěr kampaně

Foto: Profimedia.cz

Oldřich Lichtenberg měl pomáhat sociálním demokratům už před loňskými krajskými volbami.

Reklama

Muzikálový producent Oldřich Lichtenberg se vrátil k sociálním demokratům. Chce jim pomoci dostat se do Sněmovny.

Článek

Sociální demokraté a jejich příznivci v sobotu zahájí závěrečnou část své kampaně. Akci na brněnském výstavišti s názvem „Jdeme do finále“ pro ně připravil staronový poradce, se kterým se strana nedávno rozhádala.

K ČSSD se na poslední chvíli rozhodl vrátit spoluautor jejích minulých úspěšných kampaní, muzikálový producent Oldřich Lichtenberg.

Majitel Divadla Broadway měl ČSSD pomáhat již před loňskými krajskými volbami, ale během první vlny pandemie na jaře 2020 za sebou bouchl dveřmi, když se pohádal s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem o podobě záchranného balíčku pro kulturu. Lichtenberg chtěl dokonce Zaorálkovo odvolání.

Nyní se ale muž, který kdysi pro ČSSD zařídil zpěváka Michala Davida, vrací jako autor poslední společné motivační akce před volbami, v nichž socialisté bojují o záchranu ve vysoké politice.

„Jen v omezené míře a opravdu jen pro pana místopředsedu vlády, byť jsem se zařekl, že už to dělat nebudu,“ potvrdil své angažmá Seznam Zprávám Lichtenberg. „Dohodli jsme se, že jim pomůžu se startem kampaně a udělám jim dva emotivnější spoty, aby posunuly ČSSD k lepšímu výsledku,“ dodal s tím, že se nechtěl jen dívat, jak ČSSD klesají preference.

Detaily sobotního finále dopředu prozrazovat nechtěl. Návrat k časům, kdy špičky ČSSD pěly společně na pódiu s Michalem Davidem, se prý ale nekoná. Zpěvák v kampani nevystoupí, a pokud se bude zpívat, rozhodně bez samotných politiků.

Lichtenberg se dle svých slov chystá představit ČSSD jako stranu, která má v sobě nadhled, modernost, humor a jednotu a která nabízí věrohodné řešení. „Že není jen stranou, která upoceně bojuje do roztrhání těla, jako slibují jiné strany,“ uvedl.

Oldřich Lichtenberg je v Lidovém domě známé jméno. Podílel se na kampaních v letech 1996 a 1998, když vládl Lidovému domu Miloš Zeman, a v obou zmíněných volbách uspěl. Ještě v časech Jiřího Paroubka „dodával“ producent Lichtenberg na mítinky socialistů známé tváře ze svých muzikálů.

S někdejším šéfem Lidového domu Zemanem pokračoval ve spolupráci i ve chvíli, kdy se se stal v roce 2013 prezidentem. Připravuje pro něj každoročně program charitativního plesu ve Španělském sále Pražského hradu.

Jak si vede sociální demokracie? Podívejte se na volební model Seznam Zpráv:

Reklama

Související témata:
Oldřich Lichtenberg

Doporučované