Hlavní obsah

K fotografii si přibrala psaní. Rozkošně nudný, říká o svém životě Sára Saudková

Fotografka Sára Saudková se stále více věnuje psaní.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Někteří ji označují za nekonvenční či výstřední. Fotografka a spisovatelka Sára Saudková má však pocit, že ničím nevybočuje a že je její život příjemně nudný. Kde je pravda?

Článek

„Tak trochu si jedu ten svůj život podle sebe, bez ohledu na to, jaké jsou tzv. společenské konvence, ale v tom nevidím nic špatného. Naopak to doporučuji všem, pokud si chtějí ze života udělat radost, a ne jenom službu k očekávání ostatních,“ popsala.

A jak tedy vypadá Sářin běžný den? „Mně vlastně připadá můj život rozkošně nudný. Ale v tom smyslu, že ta nuda není vůbec na závadu. Ráno, když je školní rok, tak je to v podstatě boj vykopnout zvěř do vzdělávacích zařízení. Pak nastává jediná denní siesta – snídaně. Ta trvá i hodinu. Opravdu mám moc ráda obřadnou snídani, při které si čtu noviny. I když se to nemá. Ale povídejte mi o tom, je to rozkoš. A teprve potom jedu po své práci.“

A té nemá málo. Kromě focení se totiž vrhla i na dráhu spisovatelky. Knih vydadala už několik a na další momentálně pracuje. Když píše, vždycky si prý dá od focení pauzu, aby netříštila pozornost. Neumí si ale představit, že by se focení vzdala úplně.

Co myslíte, vlastní fotografka digitální fotoaparát? Správnou odpověď se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Sára Saudková

Doporučované