Hlavní obsah

Marček se mohl k vraždě Kuciaka a jeho partnerky přiznat, aby zmátl policii

Italská mafie, justiční mafie, daňové podvody. Jak šel čas s vyšetřováním Kuciakovy vraždy.Video: Redakce Seznam, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Marčeka vyslýchali policisté slovenské Národní kriminální agentury v Nitře. Ten podle zdrojů serveru aktuality.sk skutečně přiznal, že střílel on.

Článek

K vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové se přiznal bývalý voják Miroslav Marček, informují slovenská média.

Podle předchozích informací měl Marček při cestě plnit úlohu řidiče a ke Kuciakovu domu dovézt Tomáše Szabóa. Právě on byl původně považován za střelce.

Marčeka ve čtvrtek policisté odvezli po výslechu do Veľké Mači – bydliště Jána Kuciaka a jeho snoubenky – a do Sládkovičova, cituje server aktuality.sk televizi JOJ. Týden předtím NAKA odvezla Marčeka také do Kollárova. Tam měl v roce 2016 spolu se Szabóem zavraždit podnikatele Petera Molnára. Tato informace zase vyplývá z výpovědi dalšího podezřelého, Zoltána Andruskóa.

Průlom ve vyšetřování, nebo blamáž

Podle Michala Badína ze serveru aktuality.sk je však potřeba brát Marčekovu výpověď s rezervou. Kromě toho, že ji zatím oficiální zdroje nepotvrdily, by se podle něj také mohlo jednat o taktiku vůči vyšetřovatelům.

„Mohou kalkulovat s protichůdnými vypověďmi a mohli by se tak pokusit zmást vyšetřovatele a soudy, aby si snížili trest,“ tvrdí Badín. Pokud by totiž nebylo možné prokázat, kdo přesně střílel, soud by ani jednomu z nich nemohl uložit vyšší trest.

Michal Baldín ze serveru aktuality.sk.Video: Seznam Zprávy

Pokud by se však podle Badína potvrdilo, že Marček vypovídal pravdivě, znamenalo by to zásadní posun ve vyšetřování. S policií by totiž spolupracovali již dva obvinění. Zatím vypovídal jen Zoltán Andruskó.

Andruskó měl v připadu Kuciakovy vraždy figurovat jako zprostředkovatel, píší aktuality.sk. Zbývajícími obviněnými jsou pak Alena Zsuzsová a podnikatel Marián Kočner. Ten si měl podle obvinění vraždu objednat.

Marček a Szabó jsou bratranci. Marček sloužil u armády do ledna 2013 v hodnosti desátníka, Szabó je bývalý policejní vyšetřovatel, píší aktuality.sk. V Kollárově byli oba známí jako „řešitelé problémů“, dodává slovenský web. Marček také po odchodu z armády působil spolu se Szabóem jako ochranka nákladních lodí cestujících do Afriky a chránili je proti pirátům.

Reklama

Související témata:

Doporučované