Hlavní obsah

Kadeřník Jan Těšík radí, jak v zimě udržet vlasy lesklé a poslušné

Rozhovor s kadeřníkem Janem Těšíkem: „Vlasové přípravky doporučené odborníkem fungují.“Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jan Těšík ve studiu Slavných prozradil, jaké trendy se nyní v účesech nosí. A jestli skutečně pomáhají přípravky, které doporučují experti.

Článek

„Vlasy mají v zimě většinou ten problém, že jsou rozlétané, elektrizující. Je to tím, že nosíme různé kabáty a svetry. Vlasy jsou ve styku s různými umělými materiály a tak elektrizují,“ shrnuje potíže spojené s vlasy v zimním období kadeřník Jan Těšík.

S péčí o vlasy souvisí také množství produktů. Jejich účinnost je často předmětem dohadů. Díky svým profesním zkušenostem má ale Jan Těšík jasno.

„Určitě ty věci fungují. Když někdo začne používat jakoukoliv kvalitnější značku, po čase zjistí, že se ten vlas začne chovat jinak a že vypadá jinak. Vždy je to o tom, aby vám ten odborník doporučil tu nejlepší variantu pro vás,“ shrnuje své poznatky Jan Těšík.

Součástí takových přípravků je množství rozličných chemických látek, které pomáhají vlasy udržovat zdravé a hezké.

„Hodně se používá hydrolyzovaný keratin. To je nejmenší stavební prvek vlasu, který je schopný vlas doplnit v místě, kde mu chybí jeho struktura. Jsou tam hydratační věci a v současnosti se používají i arganové oleje a další látky, které vlasy zvláční a vyživí,“ říká Těšík.

Další informace o vlasech, péči o ně a trendech se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované