Hlavní obsah

Kádr fotbalové Slavie v zimě zeštíhlí. S trojicí cizinců už se v Edenu nepočítá

Kdo v průběhu zimní pauzy odejde ze Slavie?

 

Reklama

Ve Slavii chystají řez, na jaře už by její dres neměla oblékat trojice Švento, Altintop a Rotaň.

Článek

Porážka od Astany a s ní spojený konec v Evropské lize vyvolá ve fotbalové Slavii následky. Veřejným tajemstvím jsou vyjednávání manažerů klubu s trenérem Jindřichem Trpišovským, který nyní působí v Liberci.

Vedle toho ale rozhodně dojde i ke zúžení kádru, na jaře totiž čeká Slavii jen 14 ligových kol a domácí pohárová soutěž. A proto už tolik fotbalistů jako nyní potřebovat nebude.

Podle informací Seznam Zpráv už šéfové klubu namalovali pomyslný černý puntík vedle tří jmen. Slavii by v průběhu zimy měli opustit Dušan Švento, Halil Altintop a Ruslan Rotaň. Tedy pokud se vydaří vyjednat podmínky jejich odchodu. Už se s nimi každopádně nepočítá.

Slavia je ochotná realizovat i transfer některého z hráčů základní sestavy. O Jana Bořila má podle jeho agenta Dalibora Laciny zájem Swansea, která hrává anglickou Premier League. Turecké kluby se ptaly na Simona Deliho či Michaela Ngadeua. Žádná konkrétní nabídka prý ale dosud do Edenu nedoputovala.

Co se týče trenérské otázky, polotajná jednání s Jindřichem Trpišovským probíhají. Ve funkci je však přesto stále Jaroslav Šilhavý. Ten odjel na krátkou rekreaci do zahraničí, až se po víkendu vrátí, měla by se situace definitivně vyjasnit.

Slavia v lize na podzim nastřádala 14 bodů ztráty na vedoucí Plzeň, nepodařilo se jí ani postoupit do Ligy mistrů. V Evropské lize potřebovala k postupu do jarní vyřazovací části uhrát v posledním kole alespoň remízu s Astanou, zástupci Kazachstánu ale podlehla 0:1.

Kolik toho Švento, Altintop a Rotaň nahráli na podzim v lize? Kdo další z kádru Slavie má po nepřesvědčivých podzimních výsledcích namále? Odpovědi najdete ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované