Hlavní obsah
Online

Kájo, nedej se. Hvězdy vyjadřují podporu Gottovi, který trpí leukémií

Telefonický rozhovor s Karlem Gottem o 80. narozeninách.Video: Vedran Kovačevič, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Karel Gott ve čtvrtek na Facebooku oznámil svým fanouškům, že je vážně nemocný a podstupuje léčbu. Trpí akutní leukémií. Nemoc se u zpěváka rozvinula několik let poté, co se úspěšně léčil z rakoviny mízních uzlin.

Článek
  • O nemoci Karla Gotta píší i média v Německu

    O onemocnění Karla Gotta píší internetové verze německých deníků i týdeníků.

    Například týdeník Focus obsáhle cituje z pěvcova vyjádření na Facebooku a dodává, že Gott svou diagnózu zveřejnil, aby se vyhnul spekulacím a pronásledování bulvárem. Deník Der Tagesspiegel zase připomíná, že Karel Gott před třemi roky prodělal rakovinu.

  • Zeman chce udělit Gottovi vyšší státní vyznamenání

    Prezident Miloš Zeman připustil, že zpěváku Karlu Gottovi udělí vyšší státní vyznamenání, než dříve dostal. Učiní tak ale asi až příští rok. Zeman to dnes řekl na dotaz novinářů na tiskové konferenci při návštěvě Srbska. Gottovi udělil bývalý prezident Václav Klaus medaili Za zásluhy. Gott dnes oznámil, že trpí akutní leukémií. Zeman mu popřál, aby s nemocí bojoval.

    Prezident řekl, že měl letos s Gottem dohodnutou schůzku v Lánech. „Pak do toho ale přišla zpráva, že má zápal plic. A když se uzdravil, tak bohužel je teď další zpráva,“ uvedl. „I vaším prostřednictvím mu mohu popřát, aby bojoval, protože podlehnout nemoci je vždy snadné a bojovat s nemocí někdy vyjde, někdy nevyjde, ale vždycky se to má zkusit,“ řekl Zeman.

  • Akutní leukémie: Co víme o nemoci, která postihla Karla Gotta

    Karel Gott ve čtvrtek oznámil, že trpí akutní leukémií. Nemoci předcházel rok a půl, kdy se zpěvák potýkal s takzvaným myelodysplastickým syndromem. Syndrom, kterým Karel Gott podle svých slov začal trpět zhruba před rokem a půl, je závažná porucha tvroby krve. Choroba postihuje kostní dřeň, konkrétně kmenové buňky, jejichž úkolem je produkovat krvinky.

    Podrobnosti v přiloženém článku.

  • Machálková: Je to citově těžké

    „Karel je nesmírně silný muž, který se s noblesou vyrovnával se všemi problémy v celém svém životě,“ vzkázala zpěvačka Leona Machálková. „Pro nás všechny, co ho máme rádi, pro všechny fanoušky je těžké citově se odpoutat od jeho současného zdravotního stavu. Můžeme mu jenom držet palce a absolutně respektovat jeho soukromí,“ dodala.

  • Držíme palce, vzkazuje houslista

    Brzké uzdravení popřála Karlu Gottovi i operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová. „Držíme palce Karle. Všichni,“ doplnil houslista Pavel Šporcl.

  • Ilona Csáková posílá energii

    „Moc na něj všichni myslíme. Držíme pěsti, Kájo, nedej se. Posíláme hodně lásky a energie tobě i tvé rodině,“ vzkázala Zlatému slavíkovi zpěvačka Ilona Csáková.

  • Vondráčková: Mám z toho husí kůži

    V uzdravení zpěváka věří jeho dlouholetá kolegyně Helena Vondráčková: „Dnes ráno mne šokovala zpráva o tom, že Kája Gott bojuje s leukémií. Mám z toho husí kůži a moc mne to mrzí. Je to velký bojovník a věřím, že vše díky obrovské podpoře rodiny, kamarádů a fanoušků zvládne. Moc na něj myslíme.“

    Foto: ČTK

    Karel Gott a Helena Vondráčková.

  • Karel Gott oznámil nemoc

Reklama

Související témata:

Hlavní zprávy