Hlavní obsah

Kalamita na dálnici pokračuje. Zavřené tunely zastavily tah do Německa

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto z dálnice D8.

Reklama

Policie uzavřela ve spojitosti s kolonami na dálnici D8 silnice z Knínic do Nakléřova a na Telnici na Ústecku kvůli autům, která tam dostávají smyk.

Článek

Německo stále neotevřelo tunel ve směru na Drážďany, který země uzavřela v pondělí odpoledne kvůli nepříznivému počasí. Zavřela tím i jediný dálniční hraniční přechod do Německa na D8. Zavřené zůstávají i tunely Libouchec a Panenská na dálnici D8, kde se tvoří kolony od 68. kilometru ve dvou pruzích. Policie to dnes ráno uvedla na svém webu s tím, že se s uzavírkou počítá do 11:00. Policie odklání osobní dopravu na 80. kilometru přes exit Knínice.

„Řidičům nákladní dopravy doporučujeme využít dálnice D5 a D7,“ doporučila v pondělí policie na Twitteru.

Policie uzavřela ve spojitosti s kolonami na dálnici D8 silnice z Knínic do Nakléřova a na Telnici na Ústecku kvůli autům, která tam dostávají smyk. Řidiči si chtěli přes komunikace zkrátit cestu, řekl dnes ráno ČTK dispečer ze Správy a údržby silnic Ústeckého kraje. V kraji je podle něj na silnicích rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Podívejte se očima našich fotografů na sněhovou nadílku v Česku.

+26

Z webových kamer Ředitelství silnic a dálnic je patrné, že se před tunelem do Německa tvoří dlouhé kolony. Kamiony, které na dálnici přečkaly mrazivou noc, pokryla sněhová pokrývka. Vozidla stojí i před Knínicemi. Mluvčí regionální policie Veronika Hyšplerová ČTK v pondělí řekla, že řidiči mohou použít hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku.

Obdobná situace, kdy se tvořily mnohakilometrové kolony kvůli zavřeným tunelům, nastala loni v dubnu. Tunely Libouchec a Panenská byly zavřené z rozhodnutí ministerstva dopravy. Uzávěra tehdy trvala dva dny.

Reklama

Doporučované