Hlavní obsah

Kalamita u sousedů. Rakousko hlásí rekord v počtu případů a zpřísňuje

Foto: Seznam Zprávy

Aktuální koronavirová mapa ukazuje tmavé okresy v Rakousku.

Reklama

V Rakousku přibylo téměř 10 000 nově nakažených koronavirem, dosud nejvíce.

Článek

V Rakousku přibylo za posledních 24 hodin 9943 nových případů koronavirové infekce, nejvíce od začátku pandemie. Sedmidenní incidence, tedy počet nakažených na 100 000 obyvatel, opět výrazně stoupla a je na hodnotě 562,1, v pátek to bylo 522,4. Vyplývá z dnes zveřejněných údajů rakouské Agentury pro ochranu zdraví a bezpečnost potravin (AGES).

Dnešní bilance překonala bezmála rok starý rekord ze 13. listopadu 2020, kdy v zemi s devíti miliony obyvatel přibylo 9586 nakažených. Počty nově infikovaných v Rakousku v posledních dnech strmě rostou, ještě 1. listopadu hlásily úřady 4523 případů odhalené koronavirové nákazy.

Podrobná mapa Česka a sousedů:

Na 31 osob za poslední den po nákaze koronavirem zemřelo, čímž celková bilance úmrtí vzrostla na 11 482. Počet hospitalizovaných se zvýšil o 34 na celkových 1856. Množství lidí s covidem-19 na jednotkách intenzivní péče vzrostlo za poslední týden o 86 na 359.

V Rakousku se od pondělí podstatně zpřísní protipandemická opatření, nové restrikce se dotknou zejména lidí bez očkování proti covidu-19. Vláda v pátek oznámila, že pro vstup do restaurací nebo na kulturní a sportovní akce už nebude stačit negativní test na koronavirus, nově bude potřeba doklad o vakcinaci nebo prodělání nemoci. Stejná pravidla budou platit pro hotely nebo lyžařské vleky.

Reklama

Související témata:

Doporučované