Hlavní obsah

Kalousek versus Babiš. „Ožralu” a „zloděje zlodějského” už vzali do rukou právníci

Záznam slovní přestřelky Kalousek-Babiš při jednání o důvěře vládě.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Byl učiněn první krok, byla zaslána žádost o omluvu,” uvedl Kalouskův právní zástupce Stanislav Balík.

Článek

Ostrá hádka těsně před hlasováním o důvěře vládě mezi Andrejem Babišem a Miroslavem Kalouskem ve Sněmovně bude mít svou dohru.

Šéf poslanců TOP 09 žádá po premiérovi omluvu za část slov, která zazněla při žádosti o důvěře. Babiš tehdy Kalouska označil za „zloděje zlodějského a ožralu”, ale také ho nařkl z toho, že „přes padáky zabil lidi”.

Kalouskův právník Stanislav Balík Seznamu řekl, že dokud nebudou žádosti doručeny, nemůže komentovat, které výroky jsou jeho součástí.

„Zatím byl učiněn první krok, byla zaslána žádost o omluvu,” uvedl Stanislav Balík.

Žádost o omluvu poslal premiérovi na tři adresy – do místa jeho bydliště, na Úřad vlády i do Poslanecké sněmovny, uvedl server idnes.cz, který o krocích právníků informoval jako první.

Kalousek ve sněmovní debatě, která celkem trvala zhruba třináct hodin, o premiéru Babišovi řekl, že se nechová jako chlap a že křivě přísahal na zdraví svých dětí. To nejvíc rozlítilo šéfa hnutí ANO, dokonce tak, že se neudržel a Kalouskovi začal od řečnického pultu nadávat. Mimo jiné Kalouska nazval „ožralou”.

Kvůli nařčení z alkoholismu se Kalousek dokonce nechal zkontrolovat přímo během jednání o důvěře vlády. Na dotaz Seznamu, zda má důkaz, že nenadýchal ani promile alkoholu, pak Kalousek řekl: „Ani desetinu.“

Babiš už dříve novinářům před odjezdem ze summitu NATO v Bruselu řekl, že se Kalouskovi nemíní omlouvat.

Reklama

Doporučované