Hlavní obsah

Kam se návštěvníci nedostanou. Prohlídka backstage hlavní scény Colours

Zákulisí Colours.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Některé kapely přijedou jen s příručním zavazadlem, musíme být připravení na všechno,” říká technický ředitel Colours. Podívejte se, co všechno skrývá zákulisí největšího českého festivalu hudby.

Článek

Na koncertě vidíme už hotovou show a soustředíme se na výkony hudebníků. Ten skutečný výkon ale proběhl ještě dávno předtím. Technický tým festivalu pracuje na hlavní scéně 24 hodin denně. Příprava zvuku a zvláštních efektů jednotlivých kapel se střídá nepřetržitě jako na běžícím pásu. Zázemím hlavní stage nás provedl technický ředitel Josef Ženíšek. „Všechno tu budujeme na prázdné louce,” říká na začátku. „Hlavní stage má kolem čtrnácti metrů, což je unikátní. Navíc je z oceli, aby konstrukce udržela, co na ni potřebujeme zavěsit.”

Kapely mají nejrůznější požadavky. Některé přijíždějí s naplněnými kamiony s vybavením, jiné jen s příručním zavazadlem. „Velmi často jim půjčujeme i hudební nástroje, musíme být připravení,” dodává technický ředitel. Prohlídku zákulisí a víc informací najdete ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované