Hlavní obsah

Kam v Praze na pivo? Janek Rubeš vás na něj vezme

Kam v Praze na pivo? Neformální průvodce Prahou. Video obsahuje product placement.Video: Honza Mikulka, Janek Rubeš, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tvrdí vám někdo, že v Praze je draze? Opak je pravdou, jen musíte vědět, kam jít. Vydejte se s námi na další procházku hlavním městem, tentokrát jsou naším cílem pražské hospody a pivnice.

Článek

Jistě znáte pražskou zoo, ale slyšeli jste o její alternativě? Pražská zoo je také název túry po několika pražských pivnicích. Můžete začít U Zlatého tygra, zajít k Hrochovi s krátkou zástavkou U Kocoura a nakonec si dát pivo U Černého vola.

Vyrazili jsme po všech těchto místech a dokázali, že je často levnější dát si pivo přímo v centru Prahy, než si ho koupit ve vedlejší sámošce.

Nicméně není pivo jako pivo. Jistě víte, že pivo se netočí, ale čepuje. A právě čepováním se pivo může pěkně pokazit. Ty největší prohřešky při čepování piva nám opět vysvětlil náš mistr výčepní.

Jak čepovat pivo a nic nepokazit. Honza Mikulka a Janek Rubeš dostali školení u mistra výčepního. Video obsahuje product placement.Video: Honza Mikulka, Janek Rubeš, Seznam Zprávy

Po zhlédnutí videa již víte, co je šnyt, mlíko a klasická hladinka. Jistě jste ale slyšeli o řezaném pivu. Pokud máte pocit, že jste již takové pivo měli, dost pravděpodobně jste na omylu a ve skutečnosti jste měli pivo míchané.

Načepovat řezané totiž není žádná legrace a trvá to pěkně dlouho. Ostatně – poslechněte si originální vysvětlení. Nás mistr výčepní v dalším videu.

Video obsahuje product placement.Video: Honza Mikulka, Janek Rubeš, Seznam Zprávy

Pokud vás naše procházka zaujala, vydejte se do hospod a pivnic po našich stopách. Kompletní mapu všech míst najdete tady: https://mapy.cz/s/357H9.

Hlasujte pro nás i v anketě Křišťálová lupa.

Reklama

Související témata:

Doporučované