Hlavní obsah

Kameny se zase valí do Prahy. S Michaelem Kocábem o kapele Rolling Stones

Rozhovor s Michaelem Kocábem, frontmanem kapely Pražský výběr, která bude hrát před Rolling Stones.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Jsme hozeni do široké řeky jménem Rolling Stones,” líčí frontman Pražského výběru, jak se kapela připravuje na vystoupení s rockovými legendami. Stoni zahrají ve středu v pražských Letňanech.

Článek

„Je to vrchol, jako kdyby vám řekli, že vás odvedou na Mount Everest bez přípravy,” říká Michael Kocáb o tom, jak se s kapelou Pražský výběr chystá na zásadní chvíli své hudební kariéry. Na pátém koncertě Rolling Stones v Česku zahrají jako zvláštní hosté. Mohou tak využít aparaturu i pódium. „Škoda jen, že jsme to nevěděli dřív,” dodává Kocáb. „Pracovali bychom na tom půl roku.”

S kapelou Rolling Stones se setkal už v předchozích letech. Při první návštěvě Pražského hradu je tehdy sám provázel a strávil s nimi několik hodin.

Vzpomíná také na vystoupení Stonů na Strahově hned po revoluci, které se zapsalo do dějin českých koncertů. Proč tehdy přijeli zrovna oni? Čím se podle Michaela Kocába liší od jiných kapel? A jaký je Mick Jagger mimo pódium? Poslechněte si rozhovor ve videu výše.

Reklama

Související témata:

Doporučované