Hlavní obsah

Kamery na domě, policie poblíž. Rodina zavražděné snoubenky novináře Kuciaka se bojí o bezpečnost

V domě zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky by mělo vzniknout muzeum.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tenhle zločin přeci není něco, co by mohli nechat být, říká bratranec zavražděné Martiny o vyšetřování slovenské policie.

Článek

Ani tři měsíce po vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové neztrácejí jejich příbuzní naději, že slovenská policie dopadne jejich vraha.

Pro současnou situaci, kdy vůbec není jasné, zda má policie nějakou významnou stopu, nemají slova. Víru ale neztrácejí.

„Tenhle zločin, to přeci není něco, co by mohli nechat být,” říká bratranec zavražděné Martiny, se kterým Seznam mluvil ve východoslovenské obci Gregorovce, kde rodina Kušnírové žije.

Matka zavražděné novinářovy snoubenky se v současné době necítí v bezpečí. Na svůj dům na okraji obce nechala namontovat bezpečnostní kamery. Okolí domu také velmi často kontrolují policejní hlídky.Na památku zavražděných by mohlo vzniknout muzeum, a to přímo v domě v obci Velká Mača nedaleko Bratislavy, kde se zločin stal. Pozůstalým to nabídly trnavské úřady, do jejichž kompetence obec spadá. Úřady navrhly, že by mohly dům odkoupit a o vše se postarat. K žádné dohodě ale zatím nedošlo. Pozůstalí nemají na řešení těchto věcí ještě tři měsíce po zločinu myšlenky.

Reklama

Související témata:

Doporučované