Hlavní obsah

Kamery zachytily „tajnou zbraň“ olympijského vítěze. Z videa je hit

Bez komentáře: Zlatý olympionik Tom Delay se během finále skoků žen do vody z třímetrového prkna věnoval nevšední činnosti.Video: twitter.com/OllieSamuels

 

Reklama

Britský skokan Tom Daley se stal o víkendu hitem internetu. Během finále skoků žen do vody z třímetrového prkna ho novináři zachytili při překvapivé činnosti – zlatý olympionik soustředěně pletl.

Článek

Finále skoků bylo v plném proudu, čínská olympionička Š' Tching-mao zrovna dokončila svůj druhý skok a upevnila si průběžné vedení. Televizní kamery však v tu chvíli zaujalo něco jiného. V hledišti seděl olympijský vítěz v synchronizovaných skocích do vody z desetimetrového prkna Tom Daley a „štrikoval,“ všimla si televize BBC.

„Tamhle je Tom Daley a má vytažené pletací jehlice,“ dodala komentátorka BBC Katherine Downesová během přímého přenosu.

Na sociálních sítích se okamžitě rozhořela diskuze – co asi sportovec plete a pro koho? Většina diskutujících usuzovala, že jde o klobouček pro jeho malého syna Robbieho.

Tokio 2021 – speciál Seznam Zpráv

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

PROGRAM A VÝSLEDKY Dnes v Tokiu, Češi v akci, výsledky – ZDE

TOKIO Původní informace z Tokia, reportáže, profily vítězů – ZDE

Britský skokan je svou vášní pro pletení známý. Dokonce ji označil za „svou tajnou zbraň“.

Svým uměním na olympiádě nezaujal poprvé. Počátkem minulého týdne se pochlubil „malý pouzdrem“, které si upletl pro svou zlatou medaili, „aby se nepoškrábala“. Na pouzdře byla vyobrazená britská a japonská vlajka.

+1

Sportovec má na Instagramu i speciální „pletací“ profil nazvaný madewithlovebytomdaley, kterou sleduje přes 100 000 odběratelů.

Záběry, kde během závodu Daley plete, sdílel například twitterový účet britské výpravy. Pozornost mu věnoval dokonce i čínský tisk.

Někteří sportovní komentáři v nadsázce uvedli, že galanterie po celém světě nyní zažijí nálet vášnivých pletařů.

V rámci covidových opatření musí všichni sportovci do 48 hodin od skončení závodu opustit hlavní město Japonska. Tom Daley však čeká na svou poslední disciplínu skoky mužů do vody z desetimetrové věže, které se konají až v úplném závěru her. Aby si ukrátil čas při čekání na závod, chodí Brit do Aquatics Centre, kde sleduje jiné sportovce. A plete.

Reklama

Doporučované