Hlavní obsah

Kamion nám do města nesmí. Praha posílá těžká auta na venkov. Sledujte, jak to dopadne

Reportér Petr Švihel testuje, kudy by mohly kamiony objíždět Prahu.

 

Reklama

Reportér Seznamu se v kabině kamionu vydal zkoumat, jak dopadne na obyvatele venkova to, čemu někteří říkají nehorázný populismus.

Článek

Pražští politici naštvali zkraje tohoto týdne tisíce lidí a řadu institucí.

V úterý se rozhodli, že úplně zakážou vjezd těžkých kamionových souprav na některé klíčové tranzitní komunikace (Štěrboholskou a Jižní spojku a na Spořilovskou ulici).

Odsoudili tím řidiče a dopravce k dlouhé objížďce a obyvatele mnoha středočeských obcí pak k tomu, že mohou zapomenout na klid venkova.

Krok, za nímž je vlastně neschopnost pražských a centrálních politiků dostavět na jihovýchodě hlavního města léta slibovaný obchvat, označilo dokonce Sdružení autodopravců Česmad za „nehorázný populismus".

Co ve skutečnosti takový „populismus" znamená pro veřejnost a jak dopadne na lidi se středních Čech, zjišťuje přímo z kabiny kamionu reportér Seznamu.

S řidičem těžké soupravy se vydali po cestách, na něž pražský zákaz kamionovou dopravu přivede. Na trase po venkovských silnicích mezi dálnicemi D1 a D11 reportér zjišťuje, jak na verdikt reagují obyvatelé vesnic a co všechno jim pražské rozhodnutí přinese.

Reklama

Doporučované