Hlavní obsah

Kamiony na britské dálnici slisovaly minibus plný lidí. Osm jich nepřežilo

Dva kamiony slisovaly minibus na britské dálnici M1Video: Reuters

 

Reklama

Řidiče obou kamionů zadržela policie. Jsou podezřelí, že havárii způsobili nebezpečnou jízdou. Jeden z nich je podezřelý i z řízení pod vlivem alkoholu.

Článek

Osm lidí zemřelo a čtyři další se těžce zranili při havárii na dálnici M1 na jihu Velké Británie poblíž města Newport Pagnell. Dva kamiony se tam srazily s minibusem. Všechny oběti havárie cestovaly v minibusu.

Řidiči obou kamionů vyvázli bez zranění. Zadržela je ale policie, oba jsou podezřelí z nebezpečné jízdy a jeden z nich i z řízení pod vlivem alkoholu.

Kamiony minibus prakticky slisovaly. „Jel jsem se zrovna podívat na fotbal s mým otcem, když jsem projížděl kolem těch dvou nákladních vozů. Vypadalo to strašně, oba náklaďáky byly nabourané a všiml jsem si, že pod jedním z nich je auto. Bylo totálně zničené. Z minibusu byla v podstatě placka," řekl svědek Ollie Miller webu The Telegraph.

Policie dálnici na několik hodin uzavřela. Silnice je jednou z hlavních tepen spojujících jižní a severní Británii. Vyprošťování zraněných z vraku minibusu podle svědků trvalo asi hodinu.

Reklama

Související témata:
Minibusy

Doporučované