Hlavní obsah

Kanadský rapper Drake ovládl nominace na Americké hudební ceny. Překonal Jacksona

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Drake překonal více než dvacet let starý rekord Michaela Jacksona o dvě nominace (video: Marie Vladyková).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Rapper Drake získal třináct nominací na ceny hudební popularity. Překonal tak rekord Michaela Jacksona z roku 1984.

Článek

Kanadský zpěvák, rapper a herec Drake je už nyní nejvýraznější postavou letošních Amerických hudebních cen. Vloni k jejich ovládnutí stačilo Taylor Swift šest nominací, následně proměnila tři. Drake však se svými třinácti nominacemi překonal rekord Michaela Jacksona z roku 1984.

Drake má ve hře například hned tři želízka na titul nejpopulárnější píseň. Dostal se však i mezi kandidáty nejprestižnější kategorie. Mezi deseti nominovanými na umělce roku je mimo jiné spolu s Adele, Rihannou, Beyoncé nebo Justinem Biebrem.

Dobře si letos vede i Rihanna. Mohla by si sáhnout až na sedm ocenění. Po pěti nominacích získala britská zpěvačka Adele a Kanaďan Justin Bieber. Zatímco Bieber bojuje o svůj již třetí titul umělce roku, Adele by zažila svou premiéru. Výčet lídrů letošních hudebních cen uzavírá Beyoncé se čtyřmi nominacemi.

O Amerických hudebních cenách rozhodují posluchači. Ti mohou pro své favority hlasovat více než měsíc na Twitteru nebo přímo na webových stránkách cen. Vyhlášení vítězů proběhne 20. listopadu v Los Angeles.

Reklama

Doporučované