Hlavní obsah

Kancléř Mynář stavěl bez povolení. Podívejte se, jak to dotáhl až k pokutě

Kancléř Vratislav Mynář rekonstruoval strašnickou vilu bez povolení, za porušení zákona dostal dodatečně pokutu.

Reklama

Článek

Hradní kancléř Vratislav Mynář porušil zákon při přestavbě své vily v pražských Strašnicích. Dostal za to pokutu, jak uvedl server Česká justice.

Přesná výše pokuty není známa (nejspíše je podle serveru v řádu tisíců nebo desetitisíců korun). Mynář však uvedl, že ji zaplatil a stavebnímu úřadu Městské části Prahy 10 se prý také omluvil.

Podívejte se fotogalerii, za jaké části přestavby trest padl.

Seznam Zprávy už dříve popsaly, že pochybnosti kolem rekonstrukce vily začal stavební odbor řešit poté, co mu přišel podnět od Mynářových sousedů. V dokumentu upozornili, že některé práce na vile jsou nelegální. Což se poté potvrdilo při kontrole úředníků Prahy 10.

Konkrétně úředníci po prohlídce přímo v Mynářově vile v roce 2016 řekli, že vyměnil a navýšil krov nebo vybudoval vnitřní schodiště. Dalšími úpravami pak zasáhl do nosné konstrukce vily.

Byla také například odstraněna a nově vyzděna jižní terasa vily. Navíc původní jednopodlažní terasa s pochozí střechou u severní fasády zase byla nahrazena novou přístavbou včetně nového základu.

Jenže městský úřad během roku 2018 dal Mynářovi pro přestavbu jeho domu dodatečné povolení. Takže tyto části rekonstrukce nemusel nakonec bourat a jsou již od té doby legální.

Reklama

Doporučované