Hlavní obsah

Kanoistu Fuksu čekají první závody SP. Jsem nervózní, ale jsem na tom dobře, tvrdí

Martin Fuksa o blížícím se závodu na Světovém poháru.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Dvojnásobného mistra světa v rychlostní kanoistice Martina Fuksu čeká o víkendu první mezinárodní start v této sezoně - úvodní závod Světového poháru v maďarském Szegedu.

Článek

Martin Fuksa, dvojnásobný mistr světa v rychlostní kanoistice, se chystá na první mezinárodní start v této sezoně. O víkendu ho v maďarském Szegedu čeká úvodní závod Světového poháru. Ten bude prvním testem, jak dobře se na nadcházející sezonu připravil. „Na jaře jsem vždycky hodně nervózní,” přiznává pětadvacetiletý závodník. „Až tenhle víkend ukáže, jestli jsem se přes zimu správně připravil, nebo ne.” 

Dobrým začátkem pro něj byly nominační závody na začátku května, kde zvítězil v kategorii C1 v trati na 200, 500 i 1000 metrů. „Zjistil jsem, že jsem na tom furt dobře, bez nějakého snažení jsem vyhrál všechny tratě."

V tréninku začíná rodákovi z Nymburka šlapat na paty jeho mladší bratr Petr, s nímž loni závodil v SP. Do deblkanoe s bratrem tentokrát usedne až na mistrovství republiky. Na pětistovce budou chtít zabojovat o nominaci na mistrovství světa. „V příštím roce spolu už chceme jezdit nastálo. Kilometr, tedy olympijskou trať.”

Jak vnímá mladý závodník nadcházející olympiádu, poté, co jeho první hry v Riu s pátým a devátým místem nedopadly podle jeho představ, si poslechněte ve videu.

Reklama

Doporučované