Hlavní obsah

Kapela J.A.R. na Cenách Anděl: Sošku za Zhublas jsme nečekali, je to divná písnička

Kapela J.A.R. ovládla Ceny Anděl a proměnila tři nominace ze čtyř.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Už po 27. rozhodla Česká hudební akademie o tom, kteří interpreti byli v uplynulém roce ti nejúspěšnější. U toho Slavní nemohli chybět.

Článek

Od osmé hodiny, tedy v době, kdy se v karlínském Foru scházeli první hosté, se na venkovním pódiu koncertovalo. I přes mrazivé počasí se sešla široká veřejnost. Mezitím přicházeli nominovaní, účinkující, členové hudební akademie a další hosté z showbyznysu i mimo něj. Jedním z nich byl i muzikant Ondřej Hejma, který zavzpomínal na svou první sošku Anděla: „Já musím říct, že jsem to vůbec nečekal. Když jsme po vyhlášení seděli v baru, pořád jsem tu cenu držel a říkal si, že mi ji nikdo nesmí ukrást.”

Koho na Andělech rozhodně nešlo přehlédnout, je kapela Mydy Rabycad. A nebylo to jen díky zářivým kostýmům, které hudebníci oblékli. Mladí muzikanti, již byli nominováni hned dvakrát, a to v kategorii Objev roku a Skupina roku, sice cenu nezískali, ale při svém vystoupení rozhýbali všechny fanoušky a svou účast na Cenách Anděl si prý maximálně užili.

A jak dopadly konečné výsledky? Interpretkou roku se stala zpěvačka Debbi, která nad svým výsledkem žasla ještě dlouho po vyhlášení. Vítěznou sošku v kategorii Interpret roku získal David Stypka, objevem se stala kapela Mirai a cenu za nejlepší videoklip si odnesla Bára Poláková. Na plné čáře však zvítězila kapela J.A.R, která Anděly doslova ovládla, když proměnila tři nominace ze čtyř. Roman Holý nejvíc ocenil cenu za skladbu Zhublas. „To je pro mě nejvíc, tady jsme to vůbec nečekali. Ta písnička je trochu divná,” smál se frontman.

Reklama

Doporučované