Hlavní obsah

Kapela Mirai: Do konce roku stovka koncertů, dovolená až příští rok v zimě

Mirai Navrátil o nové desce a koncertech.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prostředí festivalů zná velmi dobře kapela Mirai. Do konce letošního roku ji čeká ještě asi 100 koncertů. Mají její členové vůbec někdy dovolenou?

Článek

„Dovolenou máme naplánovanou na únor 2019. Teď zažíváme takové to intenzivní kapelové fungování, jsme za to strašně vděční,” říká frontman kapely Mirai Navrátil.

Kapela nedávno vydala uvolněný letní song s podmanivou melodií a zajímavým textem. Jmenuje se Chci tančit. Vznikl na starou kytaru, kterou Mirai Navrátil koupil za 250 korun. „Chtěl jsme mít nějakou kytaru k táboráku. Kytary na koncerty mám rád a je mi líto na ně hrát v podroušeném stavu, takže jsem na inzerátu našel, že nějaká paní prodává kytaru a bylo to.”

Kapela má na kontě už několik hitů. Její frontman ale neumí psát texty na objednávku. „Nejsem tak zdatný skladatel, že bych psal písničky s nějakým zadání. Umím si napsat song na míru, ale že bych dostal zadání a psal, tak to nemám.”

Kapela Mirai chystá i novou desku. Plánuje ji na podzim příštího roku a po ní velké koncerty. „Mělo by to být pro nás zásadní, že by se z kapely, na kterou před dvěma lety chodilo pár lidí, mohla stát třeba i halová kapela. Uvidíme. “

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované