Hlavní obsah

Kapela Silver Springs vznikla během studií na vysoké škole v LA

Rozhovor s kapelou Silver Springs.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Kapela Silver Springs má mezinárodní složení. Za vše může známost z vysoké školy v USA. Dílem náhody je pak její působení v České republice.

Článek

„Rok jsem studoval na univerzitě v Los Angeles, hledal jsem si tam kapelu, a tak jsem si dal inzeráty. Ozval se mi jeden kluk, se kterým nám to hraní šlo, ale bylo to těsně před mým návratem do Česka. Přesto jsme zůstali v kontaktu a on se jednoho dne rozhodl, že se sbalí a odjede do Česka. Tady jsme dali dohromady i zbytek,“ vysvětluje mezinárodní složení kapely Silver Springs Niko Jalauzidis.

První koncert odehráli v Liberci, protože jako nová kapela sháněli místo, kam je pozvou zahrát. Obepsali proto množství klubů v celé České republice a z Liberce se jim ozvali jako první.

„Na žánry moc nejsem. Hrajeme takovou hudbu, kterou si představíš při západu slunce na festivalu,“ přibližuje tvorbu kapely Niko Jalauzidis.

„Zjistili jsme, že naše cílová skupina jsou muži v půlce dvacítek,“ říká překvapeně Niko Jalauzidis.

Kapela zpívá anglicky a své směřování vidí i za hranice. Konkrétní metu, které by chtěla dosáhnout však nemá. Jde jim o to, hrát pro fanoušky všude tam, kde se jim jejich hudba zalíbí.

Více o česko–americké kapele Silver Springs se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované