Hlavní obsah

Kapela z jiné reality Eddie Stoilow obměnila sestavu

Eddie Stoilow je prý kapela jiné reality.

 

Reklama

„Zásadní je, aby neodešli zakladatelé nebo zpěvák,“ říká Jan Žampa z kapely Eddie Stoilow o personálních změnách, které v nedávné době potkaly je, ale i třeba Chinaski.

Článek

Parta z jiné dimenze - s těmito slovy se prý vznikající kapela Eddie Stoilow rozloučila po první schůzce ve zkušebně. „Tahle obskurní shrnující věta vznikla v samých začátcích, když jsme ještě nevěděli, co budeme jako kapela dělat. Po první schůzce ve studiu a zkušebně jsme se loučili s tím, že jsme opravdu parta z jiné dimenze. Ale jinak bych tomu nepřisuzoval nic víc,“ vysvětloval v rozhovoru pro pořad Slavní klávesista skupiny David Šmídt.

Členové kapely se rozpovídali také o personálních změnách, které nedávno postihly například skupinu Chinaski.

„Protože se s Chinaski známe poměrně blízko, tak víme, že oni chtěli jen ‚refreshnout‘ sestavu, a myslím si, že zbylí členové se rozhodně neztratí. U nás shodou okolností nedávno také proběhlo pár personálních změn. Harmonicky a oboustranně. Hrajeme patnáct let, tak jsme měli zkrátka obměnu členů,“ říká zpěvák Jan Žampa a dodává: „Nechci si nějak nahrávat na vlastní píseček, ale myslím, že zásadní je, aby neodešli zakladatelé nebo zpěvák.“

Kapela Eddie Stoilow za sebou má koncertní rok 2017 s deskou Jupiter. Chystá se ho zakončit v pátek ve Vrchlabí. Pak si kapela vybere zasloužené volno.

„To si vždy dopřeji, člověk musí někdy vypnout a nabrat energii na další sezonu,“ říká Jan Žampa.

Reklama

Související témata:
Eddie Stoilow

Doporučované