Hlavní obsah

Kapitán Demo: Jsem úspěšnější než Jiří Burian, i když má 27 desek

Kapitán Demo ve studiu Televize Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Svérázný a stejně tak originální je Kapitán Demo, který hýří optimismem všude, kde se objeví. A díky své kontroverzní vizáži ho není možné přehlédnout. Raperovi Kapitánu Demo vdechl život hudebně nadaný Jiří Burian a pojal ho za své alter ego. Úspěšný a satirický singl Zlatíčka získal na veliké oblibě a vyhrává hitparády napříč českými rádii.

Článek

Alternativní raper myslí pouze megalomansky. Říká, že se mezi městy pohybuje helikoptérou. Dříve to byl podle jeho slov tryskáč. Image dokonalá. „Rád překonávám sám sebe, a to je na tom to krásné,” usmívá se Demo. Jak moc spolupracuje Jiří Burian s Kapitánem Demo? „Jiřík mi píše muziku, já dostanu beat, pak to všechno prochází různými komisemi a následně si do toho napíšu své sloky. Je to velká týmová hra. Něco jako když člověk žádá o hypotéku, docela to trvá,” uvádí raper.

Raperskou postavu Jiří Burian ztvárňuje velice úspěšně. Letos vydal album s názvem Mládí v trapu. Po boku Jordana Haje alias ProGram a Givinara Kříže jako Givi Kross obráží české kluby a sklízí úspěch. „Naše hudba je pro všchny. Pro mladé i staré. Cílová skupina je 3–73 let,” poukazuje Kapitán Demo a slibuje, že se mají fanoušci i nadále na co těšit.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí Magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované