Hlavní obsah

Kardashianová vstoupila mezi miliardáře. V seznamu je na 2674. místě

Foto: WallpaperUse

Americká televizní celebrita, podnikatelka a teď už i miliardářka Kim Kardashianová.

Reklama

Kim Kardashianová se poprvé dostala mezi světové miliardáře. Podíly v oděvních a kosmetických firmách a příjmy z televize jí zajistily nárůst jmění na jednu miliardu dolarů.

Článek

Hvězda americké reality show a teď už i dolarová miliardářka Kim Kardashianová se připojila ke klubu superboháčů. Časopis Forbes ji zařadil mezi 2755 miliardářů, kde je na 2674. místě.

Její čisté jmění nyní dosáhlo výše jedné miliardy dolarů. Majetek jí zajistily hlavně podíly v jejích oděvních a kosmetických firmách, ale také příjmy z televize a investice.

Její manžel raper Kanye West, se kterým se rozvádí, už na seznamu figuroval dříve s majetkem v hodnotě 1,8 miliardy dolarů. Její sestru Kylie Jennerovou však Forbes z žebříčku vyškrtl, protože rodina údajně nafoukla skutečnou hodnotu kosmetické firmy Kylie Cosmetics.

Podle Forbesu loni v říjnu stouplo jmění Kim Kardashianové ze 780 milionů dolarů na jednu miliardu dolarů. Napomohly tomu hlavně její podíly v kosmetické společnosti KKW Beauty a v oděvní firmě Skims Shapewear.

Loni Kardashianová prodala za 200 milionů dolarů 20procentní podíl v KKW Beauty kosmetické společnosti Coty. Její většinový podíl ve Skims Shapewear Forbes odhaduje na 225 milionů dolarů.

Firma KKW Beauty je na trhu od roku 2017, Skims Shapewear na něj vstoupila před dvěma lety, když kvůli kulturnímu přivlastnění musela Kardashianová zrušit původní značku Kimono.

Celebrita také využívá své fanouškovské základny. Na svém instagramu má 213 milionů sledujících a 69,7 milionu na twitteru. Prostřednictvím sociálních sítí především propaguje své spodního prádlo Skims Shapewear a další značky, což napomáhá prodejům.

Kardashianová se proslavila v roce 2007 díky reality show o své rodině Držte krok s Kardashians. Od té doby patří mezi nejznámější celebrity světa. K miliardářskému klubu se však letos zařadila poprvé. Nicméně na zakladatele Amazonu Jeffa Bezose (177 miliard dolarů), který žebříčku vévodí, stále ztrácí.

Na seznam Forbesu se v uplynulém roce zařadily i další Američanky. Mezi nimi byla například zakladatelka aplikace Bumble Whitney Wolfe Herdová (1,3 miliardy dolarů) nebo Miriam Adelsonová (38,2 miliardy dolarů), vdova po obchodním magnátovi Sheldonu Adelsonovi.

Reklama

Doporučované