Hlavní obsah

Kardinál Dominik Duka posvětí v neděli ve Vsetíně nové kostelní zvony

Foto: LUDĚK OVESNÝ / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Dominik Duka.

Reklama

Kardinál Dominik Duka posvětí v neděli ve vsetínském farním kostele Nanebevzetí Panny Marie dva ze čtyř nových zvonů. Součástí chystané slavnosti je také mše, kterou bude kardinál celebrovat.

Článek

„Kostelní zvon Maria váží 490 kilogramů a zvon Růžena z Limy 110 kilogramů,“ sdělili zástupci vsetínské radnice.

„Zvony odléval akademický sochař Josef Tkadlec z Halenkova. Ve čtvrtek prošly kontrolou a laděním. Odborníci se shodují, že jsou mimořádně zdařilým dílem,“ uvedl děkan vsetínské římskokatolické farnosti František Král. Vysvěcené zvony budou podle něj zavěšeny do opravené kostelní věže, na níž přibyly i hodiny.

Uvítání Duky ve Vsetíně se uskuteční v neděli ráno. „Kardinál, který do našeho města přijede vůbec poprvé v historii, je občanem Vatikánu a jeho přijetí bude probíhat dle předem ujednaného protokolu na Staré radnici. Tam Dominik Duka mimo jiné provede zápis do pamětní knihy města,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Slavnost zahájí v 10:00 průvod se zpěvy mariánských litanií. Půjde do středu kostela ke zvonům, které kardinál vysvětí. Následovat bude mše svatá, přímluvy a požehnání. Od 11:45 se ve farním kostele uskuteční beseda s kardinálem.

Reklama

Související témata:

Doporučované