Hlavní obsah

Karel Gott má své nástupce. Mladí bratři Hradečtí se snaží prozpívat až na vrchol

Rozhovor se začínajícími zpěváky Patrikem a Hynkem Hradeckými o jejich snech i o tom, jak těžké je se prosadit v showbyznysu.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Jsou mladí, plní elánu a neuvěřitelně jim to zpívá. Hynek a Patrik Hradečtí v hudebním světě teprve začínají – o to víc energie do svých písniček vkládají. Jejich vzorem není nikdo menší než sám Karel Gott.

Článek

Patrik a Hynek Hradečtí jsou bráchové. To jde poznat už na první pohled. Jsou si podobní natolik, že si je lidé často pletou. „Je to horší v tom, že ještě máme třetího bratra. A kolikrát mi říkají Kamile, nebo Patrikovi říkají Hynku, takže je to takový vzájemný, že si nás lidi hodně pletou, to je pravda,“ říká Hynek.

Stačí ale, aby kluci zazpívali a rozhodně si je už s ostatními hudebníky nikdo nesplete. Zpívat začali už ve čtyřech letech, za pár let přišly první soutěže, vítězství a jejich dráha prý byla jasná. „My hodně natáčíme s Patrikem, udělali jsme CDčko, teď děláme další. Máme toho hodně, do toho vystupujeme, ještě hraju v divadle, tam se zkouší furt, takže máme co dělat pořád,“ doplňuje.

Po posledním albu Když se usmíváš bude prý času ještě méně. Kluci připravují nové album, nové písničky. A skládat tentokrát prý nebudou sami.

„Texty většinou píšu já. Patrik to všechno nechává na mně. Teď se nám ale osvědčilo, že i oslovuje nějaký textaře. Ale ne známé, ne ty profláklé. Třeba tady v Praze nám skládá jedna holčina docela pěkné texty. No a hudbu, tu dělám také já. Kupodivu Patriku, viď? Zatím se to lidem líbí, co jsme vydali, tak doufáme, že to bude pokračovat dál,“ říká mladší z bratrů.

„No, já to vždycky dobře nazpívám. Hynek na to má dar, umí dobře skládat, ladí to, jde to dohromady. Ta hudba je pěkná, umí to hledat. Jako, taky mu pomůžu, ale on je ten primární,“ vkládá se do odpovědi také Patrik.

Jejich vzorem je sám Karel Gott. A to natolik, že ve svém repertoáru mají i pár mistrových coverů. Teď už na ně ale nebude místo, i když mi písničky Karla Gotta připomínaly, kluci rozhodně plánují už jen vlastní tvorbu.

„Děláme si to po svém. Možná to připomíná Karla Gotta, ale děláme si to po svém a jsme na to hrdí, že nám to i lidi říkají, že v tom je něco našeho. Že to není jako přes kopírák, říkají nám to, že jsme to nazpívali krásně a po svém. To se nám líbí,“ uzavírá Hynek.

Jak jsou na tom kluci se slečnami? Na to se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované