Hlavní obsah

Karel na stáncích i nadšený premiér. První den Olympijského festivalu přilákal tisíce lidí

První den Olympijského festivalu v Brně a Ostravě přilákal tisíce lidí.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zatímco se v Jižní Koreji předvedly světu jednotlivé národní výpravy, v Česku odstartovaly olympijské festivaly. Areály v Brně a Ostravě hned první den přilákaly tisíce lidí.

Článek

Na velkoplošných obrazovkách běžely slavné české momenty z dřívějších olympiád, pavilonem Z na výstavišti se procházela delegace v čele s premiérem v demisi Andrejem Babišem a venku si zájemci užívali snowpark nebo biatlonovou střelnici. I takto začal Olympijský festival v Brně.

Úvod sedmnáctidenní akce, která do fandů na Moravě pumpuje olympijskou atmosféru, si nenechaly ujít tisíce fanoušků. „V Ostravě dokonce už před otevřením stály fronty. S prvním dnem jsme spokojení,” sdělila manažerka festivalu Naďa Černá.

Zájemci si mohou na festivalech otestovat tři desítky sportů. „Vyzývám fanoušky, ať si přijdou zasportovat, zafandit a užít si olympijskou atmosféru,” řekl nový vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. Bývalý hokejový gólman a šampion z Nagana festival zahájil společně s premiérem v demisi Andrejem Babišem.

Ten si atmosféru v Brně pochvaloval. „Škoda, že to tentokrát není i v Praze. Možná si tu vyzkouším curling,” říkal do kamer.

Vstupné do areálů stojí padesát korun, děti do 150 centimetrů mohou na festival zadarmo.

Na místě si za peníze vypůjčí vybavení na jednotlivé sporty. Na internetových stránkách Olympijského festivalu si předem rezervují lektory a učitele.

Reklama

Doporučované