Hlavní obsah

Kariéra není důležitá, na prvním místě je moje rodina, tvrdí zpěvačka Marta Jandová

Moje místa: Rozhovor s Martou Jandovou (krátká verze).Video: Veronika Jonášová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Marta Jandová je světoběžnice: V 17 letech odjela na rok do Ameriky, krátce po návratu se stěhovala do Německa, kde strávila 16 let. Než se prosadila jako zpěvačka, pracovala jako servírka nebo myla nádobí.

Článek

Do Ameriky se Marta Jandová stěhovala krátce po smrti své maminky. „Těšila jsem se, jsem dobrodružná povaha a miluju cestování. Nechtěla jsem se utápět v depresi,“ vzpomíná zpěvačka na svůj první zahraniční pobyt.

Ve Spojených státech chodila do katolické školy a bydlela u rozvedené místní učitelky. „To bylo trochu náročné, paní si na mě vylívala deprese, ale dodnes jsme v kontaktu a posílá dárky mé Marušce,“ popisuje Marta.

Po návratu z USA se zamilovala do Němce a v pouhých osmnácti letech se stěhovala znovu – tentokrát do německého Ulmu. „Hodně jsem pracovala v zákulisí u rockových koncertů, umývala nádobí a připravovala jídlo,“ popisuje začátky, než se sama prosadila jako rocková zpěvačka.

Své práci pak podle svých slov obětovala všechno, dokonce neváhala kvůli koncertu přerušit i dovolenou. Hodnoty se jí obrátily s narozením dítěte. „Zbláznily se mi hormony,“ jak sama popisuje. Na prvním místě je pro ni rodina a dcera Maruška. „Prožívám všechny její úspěchy. S dětmi mě to baví. Už jsem si říkala, že kdybych neměla jinou nabídku, šla bych pracovat klidně do školky,“ vtipkuje Marta, které se na popularitě nejvíc líbí, že jsou na ni cizí lidé často milí. „Nejlepší by bylo, kdyby se všichni znali z televize a všichni na sebe byli hodní,“ směje se.

Jak se vyrovnala jako šestnáctiletá se smrtí maminky? A jaké to bylo vyrůstat se slavným tátou? Jaká je máma a co je pro ni teď nejdůležitější? Podívejte se na intimní zpověď zpěvačky v dalším díle pořadu Moje místa.

Šestiminutový úryvek si můžete pustit v úvodu článku, celý pořad, který trvá 26 minut, naleznete níže.

Moje místa: Marta Jandová, celý rozhovor (II. část).Video: Veronika Jonášová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované