Hlavní obsah

Karlovarská policie spolupracuje s německou při pátrání po muži

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovarští policisté pokračují v pátrání po muži, který ve středu kradl v obchodním domě v Chebu a na ostrahu vytáhl zbraň. Zřejmě jde o stejného muže, kterého hledá pro několik trestných činů i německá policie.

Článek

Při pátrání po cizinci spolupracují karlovarští policisté s německými kolegy, policie apeluje na lidi, aby se ho nepokoušeli zadržet, řekl ČTK krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

„Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vydírání. Na hledaného cizince byl Okresním státním zastupitelstvím v Chebu vydán předběžný souhlas se zadržením,“ uvedl Kopřiva.

Hledaný dvaatřicetiletý Christian Cinquemani z Německa je vysoký a hubený, má velmi krátké vlasy a hnědé oči. Ve středu při krádeži v Chebu měl na sobě šedé triko s dlouhým rukávem, černé kalhoty a na nohou černé boty s bílou podrážkou. Přes levé rameno měl černou textilní příruční tašku. Mohl by být ozbrojený, policie proto nabádá případné svědky, aby se hledaného nepokoušeli zadržet a ihned informovali policii.

Podle německé policie ozbrojený Christian Cinquemani ze Saarbrückenu údajně v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzínovou pumpu a večer zapálil dům svých rodičů. V noci na úterý podpálil podle policie budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval.

Pak se nejspíš kradeným autem rozjel do Bavorska, dnes nad ránem nedaleko hranic s Českem přepadl s pistolí čerpací stanici. Odnesl si odtamtud hotovost a cigarety a znovu uprchl. O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu, jeho auto vypadlo ze silnice a převrátilo se. I když při tom utrpěl zranění, podařilo se mu zmocnit se auta člověka, který mu přišel na pomoc. Vyhrožoval mu pistolí. V jeho bílém voze značky Opel Combo pak ujel směrem k českým hranicím.

Reklama

Doporučované