Hlavní obsah

Karlovarský kraj letos rozdělí včelařům 1,3 milionu korun

Foto: Jiří Mlateček

Ilustrační fotografie.

Reklama

Karlovarský kraj rozdělí v letošním roce na dotacích pro včelaře 1,3 milionu korun, i když pro ně přichystal dva miliony korun. Peníze z krajského rozpočtu dostane 95 žadatelů.

Článek

„Rozdělení dotací musí ještě schválit krajské zastupitelstvo,“ informovala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

„Včelaři mají o krajskou dotaci každý rok velký zájem. Celkovou částku na letošní rok jsme zvýšili z původních 1,4 milionu korun na dva miliony, protože jsme se setkávali s velkým převisem poptávky,“ uvedl krajský zastupitel pro životní prostředí Karel Jakobec. „Nakonec nebudou finance kompletně vyčerpány, ale věřím, že jako každoročně pomohou především zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu,“ dodal Jakobec.

Dotační program má pomáhat ke zvyšování počtu včelstev, zkvalitnění jejich chovu i k přilákání mladých včelařů. Úspěšný žadatel může na svou činnost získat od kraje až 80 procent uznatelných nákladů, nejvýše ale příspěvek 14 000 korun.

Karlovarský kraj dotační program pro včelaře vypisuje od roku 2009, od té doby si získal velkou oblibu. Kromě včelařství poskytuje Karlovarský kraj dotace například lesním hospodářům a myslivcům.

Reklama

Doporučované