Hlavní obsah

Karlovarský kraj přidá peníze na podporu ubytování v kraji

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovarský kraj navýší rozpočet na vouchery pro turisty, kteří se ubytují v ubytovacích zařízeních v kraji. Původně vyčleněné tři miliony korun jsou téměř vyčerpány a program by kraj chtěl zachovat do konce října.

Článek

„Karlovarský kraj alokoval tři miliony korun pro letošní program na podporu těch, kteří se rozhodnou přijet do Karlovarského kraje a ubytovat se tu. Je to 300 korun na osobu a noc. Protože se sešlo velké množství žádostí už v první půlce programu, tedy v květnu a červnu, a druhá půlka programu běží nyní v září a říjnu, tak jsme se domluvili ještě na doplnění o milion korun tak, abychom mohli uspokojit všechny zájemce,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Peníze navíc kraj přesune z rezerv odboru finančního a z peněz odboru památkové péče. Podle Kulhánka po vyčerpání čtyř milionů kraj tento podpůrný program ukončí. Splnil totiž svůj cíl pomoci ubytovacím zařízením znovu nastartovat turistický ruch. Osvědčila se i forma propagace na internetu, když většina žadatelů si o příspěvek řekla prostřednictvím bannerové kampaně. Nyní se i přes trvající částečná omezení turistika v Karlovarském kraji začíná podle Kulhánka postupně vracet k normálu.

V době koronavirové krize a přísných restriktivních opatření se turistický průmysl v kraji téměř zastavil. Po uvolnění se do hotelů a penzionů začali vracet hosté, a to zejména z České republiky. I přes celkové zlepšování situace ale stále citelně chybějí hosté ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Doporučované