Hlavní obsah

Karlovarský kraj se v létě více zaměří na české návštěvníky

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Letní sezona v Karlovarském kraji bude letos neobvyklá. Kraj, města, ale i provozovatelé hotelů a turistických cílů se více zaměří na české návštěvník. Řada tradičních akcí je kvůli koronaviru zrušená, ale nahradí je jiné.

Článek

Turisté budou mít letos výjimečnou možnost navštívit řadu míst za výrazně nižší ceny.

Karlovarský kraj se rozhodl letos nabídnout svá kulturní zařízení, muzea a památky návštěvníkům zdarma. Výrazně levněji, jen za 100 korun u nejlevnější varianty, bude i Karlovy Vary Region Card. Turistická karta umožňuje dopravu v MHD v Karlových Varech a Mariánských Lázních zdarma a výrazné slevy na desítkách památek a dalších turistických míst.

Město Karlovy Vary na oživení turistického ruchu a lázeňství vyčlenilo 50 milionů korun. Nabízí slevy na ubytování nebo jindy nevídaně pestrý kulturní program přes prázdniny, který slibuje koncerty a další akce prakticky na každý den. A opět pro návštěvníky buď zdarma nebo za symbolických 100 korun.

Jde o částečnou náhradu velkých akcí, které musely být kvůli koronaviru zrušeny, jako například Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, který každoročně přivedl do lázeňského města tisíce lidí. Filmoví fanoušci ale úplně o novinky ze světa kinematografie nepřijdou. Pořadatelé festivalu připravili na začátek července akci TADY VARY ve vašem kině, která v kinech po celé republice nabídne 16 filmů uváděných ve dvou představeních denně.

Další lázeňské město Mariánské Lázně se letos připravuje zejména na rodiny s dětmi. Organizátoři pro návštěvníky přichystali animační klub Coolonáda s celodenními aktivitami pro děti od tří do 15 let. Animátoři a chůvy tak zajistí hlídání dětí, aby rodiče mohli využít nabídku lázeňských procedur a dalších aktivit. Město na projekt přispělo 200 000 korun a na marketingovou kampaň na přilákání nových hostů dá 500 000 korun.

V plánech je rovněž obnova dřevěných prvků prostranství Arniky tak, aby se zlepšil estetický dojem a zvýšila bezpečnost návštěvníků. Prostor Arniky by měl poskytnout možnost odpočinku, nabídnout letní kino, možnost občerstvení a vyžití pro děti v podobě pískoviště a herní plochy.

V Sokolově se letos neuskuteční dvě největší kulturní akce města, a to Hurá Prázdniny a Den Horníků. Akce každoročně navštívily desítky tisíc lidí. Podle místostarosty Sokolova Jana Picky chce město ve spolupráci s kulturním domem připravit náhradní program. „Nechtěli bychom se úplně vzdát toho, že bychom si nepřipomenuli svátek horníků, takže chystáme výstavu fotek například velkých strojů nebo výzdobu města a nějakou připomínku také na malém sále v kulturním domě,“ řekl Picka.

Reklama

Doporučované