Hlavní obsah

Karlovarský kraj vyhlásí výběrové řízení na jednatele letiště Karlovy Vary

Foto: letiště Karlovy Vary

Letiště Karlovy Vary.

Reklama

Karlovarský kraj vyhlásí výběrové řízení na nového jednatele Letiště Karlovy Vary, s.r.o. Jednatel Jiří Pos odstoupí z funkce z důvodu nové pracovní příležitosti, stane se předsedou představenstva pražského letiště.

Článek

„Karlovarské letiště dočasně povede současný provozní ředitel Václav Černý,“ informoval náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš.

Uchazeči mohou posílat přihlášky v září a říjnu. „Preferovat budeme lidi, kteří mají nějaký vztah k leteckému provozu. Ideální by bylo, kdyby se orientoval i v ekonomice, případně v právu,“ řekl Bureš. „Budeme rádi, když se objeví někdo, kdo bude mít zajímavé nápady, jak letiště rozpohybovat,“ dodal.

Devětapadesátiletý Pos rezignuje k 30. srpnu. Karlovarské letiště vedl dva a půl roku. Nahradil tehdy dlouholetého ředitele Černého, který bude nyní dočasně pověřen vedením.

Karlovarské letiště funguje od počátku pandemie koronaviru v minimálním provozu. Loni na jaře přestala létat jediná pravidelná linka mezi Karlovými Vary a Moskvou, její obnovení je zatím v nedohlednu. Letišti Karlovy Vary nevyšel ani plán na charterové lety pro cestovní kancelář Čedok do bulharského Burgasu.

Loni skončilo hospodaření letiště ve ztrátě zhruba 18 milionů korun, pro letošek se počítá se ztrátou mezi 20 až 25 miliony korun. Krajští radní proto na jednání v květnu rozhodli o tom, že letišti sníží nájemné na polovinu, aby ztráta nerostla. Letiště v budoucnu čekají velké investice, dlouhodobě například usiluje o rozšíření vzletové a přistávací dráhy. V současnosti se dokončuje posuzování vlivu na životní prostředí.

Reklama

Související témata:

Doporučované