Hlavní obsah

Karlovy Vary budou dál hledat místo pro dopravní terminál

Foto: Pixabay

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary jednají s majitelem pozemků u Dolního nádraží o umístění budoucího dopravního terminálu. Návrh na umístění terminálu v linii prodloužené Charkovské ulice ale město odmítlo.

Článek

„Nemáme jistotu, že tato lokalita se v brzké době dočká slibované zástavby,“ řekl radní Karlových Varů Martin Dušek.

Návrh na umístění terminálu v ose dnešní Charkovské ulice podala vedení města a pracovní skupině pro Dolní nádraží společnost Lordship, která vlastní většinu pozemků v lokalitě Dolního nádraží. Lordship plánuje na pozemcích výstavbu určenou pro bydlení i služby. Kdy se ale začne stavět, zatím není jisté. Terminál by podle návrhu stál zhruba uprostřed tohoto území.

To se ale městu nelíbí a bude zvažovat další varianty umístění, řekl Dušek. „Je tady několik variant. Jedna z variant je současný dopravní terminál na Dolním nádraží, to znamená skleněný objekt výpravní budovy. Je tu varianta současného terminálu u Tržnice, je tu i varianta pod parkovištěm na Varšavské,“ uvedl Dušek. „Nechceme teď vydávat konečné stanovisko a zavázat se budovat dopravní terminál v lokalitě, která bude dlouhodobě nevyužívaná,“ doplnil.

Budoucí Integrovaný dopravní terminál by měl na jednom místě propojit městskou hromadnou dopravu, meziměstské autobusové linky a železniční dopravu. Minulé vedení města preferovalo umístění dopravního terminálu ve Varšavské ulici. Tato varianta ale nenašla většinovou podporu v zastupitelstvu.

Reklama

Doporučované