Hlavní obsah

Karlovy Vary jednají o příchodu soukromé americké vysoké školy

Foto: Eldar Nurkovic, Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Karlovy Vary jednají o možném příchodu soukromé americké vysoké školy. Zároveň pokračují v jednání se Západočeskou univerzitou (ZČU) o tom, že ve městě se bude vyučovat magisterský obor fyzioterapie.

Článek

Malá nabídka vysokoškolského vzdělání v krajském městě je jednou z příčin, proč z města i Karlovarského kraje odcházejí mladí lidé jinam.

„Už několik let mluvíme o tom, že máme snahu sem dostat veřejnou vysokou školu, ale samozřejmě máme snahu dostat sem i soukromou vysokou školu ze zahraničí. Máme k tomu pana profesora Alana Krautstengela, který je z Prahy a zároveň působí ve Spojených státech jako člen akreditační komise. A díky tomu si myslím, že by se nám mohlo podařit sem nějakou zahraniční školu získat,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Jednání o vzniku pětiletého oboru fyzioterapie se Západočeskou univerzitou také pokračují, i když, jak podotkla primátorka, také do nich zasáhla pandemie a s ní spojené omezené možnosti setkávání. Plzeňská vysoká škola nyní připravuje podklady pro akreditaci oboru, který by pak mohl být vyučován v budově na nábřeží Jana Palacha v Karlových Varech.

Reklama

Doporučované