Hlavní obsah

Karlovy Vary začaly nabízet vouchery pro návštěvníky, zájem je

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Karlovy Vary začaly nabízet slevové vouchery pro návštěvníky, kteří přijedou do lázeňského města. Jen za první den využilo nabídky, která má oživit turistický ruch ve městě, na 400 lidí.

Článek

„Město vouchery podpoří v první vlně deseti miliony korun,“ řekl ředitel Infocentra Karlovy Vary Josef Dlohoš.

Takzvané VaryVoucher si lze vygenerovat na internetových stránkách karlovarského infocentra. Slevy se vztahují na pobyty od 25. května do 30. září. Podle délky pobytu mohou návštěvníci města získat slevu 1000, 1500 nebo 5000 korun.

„Celkově je možné si vygenerovat 3350 voucherů. Unikátní kód pak lze využít u hotelů, které se do akce zapojily,“ popsal Dlohoš. Karlovarští hoteliéři podporu města uvítali. Zatímco v první vlně jim slevy z voucherů zpětně infocentrum proplatí, ve druhé vlně by podobnou podporu měly hradit už samy hotely. Do slevové akce města se zapojila asi šedesátka hotelů.

Kromě slevových voucherů mohou návštěvníci lázeňského města využít i další podpory ze strany města. Například si koupit s výraznou slevou turistickou kartu Karlovy Vary region Card, která umožňuje levnější nebo bezplatný vstup na turisticky zajímavá místa nejen v Karlových Varech, ale po celém kraji.

„Původně stála nejlevnější dvoudenní karta 650 korun. My jsme letos do konce srpna snížili cenu na 100 korun u nejlevnější karty,“ řekla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. Výrazné slevy platí i pro čtyřdenní a sedmidenní varianty karty. Podle primátorky není určena jen návštěvníkům, ale mohou ji využít i místní obyvatelé. „Na 40 turistických míst je vstup s kartou úplně zdarma, na dalších asi 30 se slevou 10 až 50 procent,“ dodala primátorka. Loni si kartu zakoupilo asi 450 lidí, letos by ji za nižší cenu mohlo využít více návštěvníků. Umožňuje mimo jiné i bezplatnou jízdu v MHD v Karlových Varech i Mariánských Lázních.

Na oživení cestovního ruchu a lázeňství vyčlenily Karlovy Vary celkem 50 milionů korun. Kromě slev chtějí návštěvnost podpořit i marketingovou akcí, ale třeba i tím, že nabídnou v hlavní sezoně pro rodiny program pro děti, který zajistí městské organizace, sportovní kluby nebo další spolky.

Po opatřeních proti šíření koronaviru se život v lázeňském centru města téměř zastavil. I když je už možné opět hotely otevřít, řada z nich čeká až na červen, případně na otevření hranic. Některé zřejmě zůstanou zavřené až do začátku sezony v příštím roce.

Reklama

Doporučované