Hlavní obsah

Karlovy Vary zachraňují svou podstatu. Hostům dají slevy na lázeňské služby

Foto: Seznam Zprávy

Strávíte-li v Karlových Varech alespoň čtyři noci, můžete získat voucher v hodnotě 2 500 korun na wellness a relax.

Reklama

Dopad koronavirové krize na lázeňství v Karlových Varech je podle městských radních téměř fatální. Město potřebuje rychlý restart, začne proto hostům rozdávat vouchery na lázeňské služby v mnohatisícových hodnotách.

Článek

Slevových voucherů bude několik druhů a jejich hodnota se odvíjí od počtu nocí, které host v Karlových Varech stráví. K dispozici jsou tři varianty slevy: 1 000 korun na pobyt se snídaní s minimální délkou pobytu 3 noci. 2 500 korun na wellness a relax pobyt o délce alespoň 4 noci a 5 000 korun na lázeňský týdenní (7 nocí) a delší pobyt.

„Lázeňství a cestovní ruch jsou podstatou Karlových Varů. Tyto obory a na ně navazující služby mají enormní vliv na ekonomiku města, dávají práci tisícům obyvatel a ze dne na den se ocitly v bezprecedentní situaci. Po téměř fatálním dopadu pandemické krize potřebují co nejrychlejší restart a my jim s ním chceme pomoci tím, že do města přivedeme klienty,“ vysvětluje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová. „Vzhledem k tomu, jak bude s největší pravděpodobností letošní turistické léto v republice vypadat, máme také jedinečnou příležitost ukázat Karlovy Vary v tom nejlepším světle, zbavit je všelijakých nálepek a představit je jako atraktivní a bezpečnou destinaci vhodnou pro atraktivní aktivní i odpočinkovou letní dovolenou,“ dodává.

Linka z Prahy do Varů opět funguje.

Město na projekt vyčlenilo 50 milionů. Desetimilionová podpora směřuje do slevových voucherů. 35 milionů korun půjde do marketingové kampaně a aktivit chystaných na léto.

„Chtěli bychom slevový program spustit k 25. květnu a máme ambici stát se prvním městem v České republice, které touto formou osloví české turisty,“ dodává Josef Dlohoš, ředitel Infocentra města Karlovy Vary, jež má projekt na starosti. „Zacílíme zejména na klienty wellness a lázeňských služeb, rodiny s dětmi i různorodé páry.“

Pomoc podnikatelům v krizi.

Karlovy Vary chtějí maximálně oživit veřejná prostranství. Do programu se zapojí řada místních spolků, agentur a umělců v čele s Karlovarským symfonickým orchestrem. „Oživíme městská prostranství, vymýšlíme program, který propojí místní kulturní scénu s gastronomií. A připravujeme také program pro děti turistů, kteří budou mít chuť vyčlenit si nějaký čas sami pro sebe,“ podotýká primátorka.

Slevové kupony, které se jmenují VARY°Voucher, si zájemci po 25. květnu vygenerují na webu města.

Reklama

Doporučované