Hlavní obsah

Kauza vraždy investigativní novinářky na Maltě pokračuje, tři obvinění a sedm stíhání

Policie na Maltě zveřejnila video ze zadržení podezřelýchVideo: AP

 

Reklama

Soud v maltské Valettě v úterý obvinil tři muže z vraždy investigativní novinářky. Je možné, že jde o nájemné vrahy. Daphne Caruanová Galiziová zemřela před téměř dvěma měsíci. Pátrala po případech praní špinavých peněz na Maltě.

Článek

Maltská policie v pondělí zadržela deset osob podezřelých z vraždy novinářky. V úterý maltský soud obvinil tři muže. Dalších sedm lidí propustil na kauci a ti jsou teď  stíháni na svobodě. Oznámila to agentura AP.

Caruanová Galiziová zemřela 16. října po výbuchu nálože umístěné pod jejím autem. Novinářka pátrala po případech praní špinavých peněz na Maltě. Na jaře Galiziová obvinila několik lidí blízkých premiérovi, že si otevřeli účty v Panamě. Tam podle ní posílali nekale získané peníze. Šéfa opozice obvinila z praní špinavých peněz. Sumy prý pocházely z londýnských nevěstinců.

Podle neoficiálních informací jsou všichni stíhaní maltskými občany. Většina z nich má údajně záznamy v trestním rejstříku. Policie zatím neví, zda zabíjeli z vlastní vůle. Mohlo jít i o nájemné vrahy.

Žádný z obviněných nefiguroval v kauzách, kterými se novinářka zabývala.

Reklama

Doporučované