Hlavní obsah

Kauza výroků o táboře v Letech se rozrůstá

Večerní zprávy, 7. února 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam s datem 7. února 2018.

Článek

Kauza výroků o táboře v Letech se rozrůstá. Tomio Okamura i jeho stranický kolega Miloslav Rozner čelí další kritice z různých stran. Přijde Okamura o vysokou ústavní funkci? Více v reportáži Barbory Kalátové a Michaely Ryšavé.

Vláda premiéra Andreje Babiše dnes vyměnila členy správní rady největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP. Zástupci hnutí ANO získali ve správní radě většinu a Všeobecnou zdravotní pojišťovnu tak de facto ovládli.

Letos oslavíme několik významných osmičkových výročí, včetně sta let Československa. Jak ale zjistila Česká školní inspekce - děti o milnících 20. století moc nevědí. Dějepis na školách je stále více o pravěku a starověku, na soudobé dějiny moc času nezbývá. Ministerstvo to chce nyní změnit.

Po týdnech vyjednávání se špičky německých stran CDU, CSU a SPD shodly na nové koaliční smlouvě. Přiblížilo se tak obnovení vlády velké koalice. V cestě ale ještě stojí hlasování členské základny sociálních demokratů. Kancléřka Angela Merkelová podle všeho udělala velké ústupky ohledně rozdělení jednotlivých ministerstev.

Úterní zemětřesení na Tchaj-wanu si podle posledních informací vyžádalo nejméně pět mrtvých a přes 200 zraněných. Mezi nimi jsou také dva Češi s lehkými zraněními.

Už v pátek se koná zahajovací ceremoniál zimních OH v Pchjongčchangu. TV Seznam bude vysílat Korejský speciál.

To a další události dnešního dne v hlavní zpravodajské relaci Televize Seznam.

Reklama

Doporučované