Hlavní obsah

Kauza zajišťovacích příkazů pokračuje, další olympionici na cestě do Koreje a lhaní před soudem bez trestu

Večerní zprávy, 5. února 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam, 5. února 2018.

Článek

S nástupem Andreje Babiše na Ministerstvo financí před čtyřmi lety se na finančních úřadech ve velkém rozjela praxe vydávání takzvaných zajišťovacích příkazů na majetek a peníze firem, u nichž úředníci pojali pouhé podezření, že nebudou chtít zaplatit daň. Reportéři Zvláštního vyšetřování se dostali k jednání na finančním úřadu v Chrudimi, kam se přišel daňový poradce takto zlikvidované firmy KM Plus Jaroslav Řezka zeptat, na základě čeho zvolil úřad tento likvidační postup. Více poví Jiří Kubík.

Další část českých olympioniků odlétá do Jižní Koreje, kde už za pár dnů začínají další zimní olympijské hry. Ve Večerních zprávách přinášíme živě poslední momenty před odletem speciálu.

Policie narazila s obviněním fotbalisty Ondřeje Vaňka. Stíhán měl být za to, že nemluvil pravdu u soudu. Jenže vyšetřovatelé mají problém s tím, že klíčový důkaz proti Vaňkovi nemohou použít.

Jaké další zprávy přinesl první pracovní den tohoto týdne? Přehledně a v souvislostech ve Večerních zprávách Televize Seznam.

Reklama

Doporučované