Hlavní obsah

Kavárna na Ortenově náměstí otevře výdejní okénko do konce roku

Ilustrační foto.

Reklama

Nová takzvaná kontejnerová kavárna, kterou nechala na Ortenově náměstí postavit radnice Prahy 7, by měla mít do konce letošního roku otevřeno alespoň výdejní okénko.

Článek

„Radnice nyní čeká na kolaudaci umístěného kontejneru,“ sdělil místostarosta Prahy 7 Kamil Vavřinec Mareš (Praha 7 sobě). Kavárnu bude pro městskou část provozovat společnost B&M Gastro.

Vybudovat kavárnu se radnice rozhodla v uplynulých letech v souvislosti s rekonstrukcí celého náměstí. Při ní bylo v prostoru mezi ulicemi Plynární a U Uranie nedaleko ulice Komunardů vynecháno místo na kavárnu. Rovněž byly vytvořeny přípojky inženýrských sítí.

„Předpokládali jsme, že k otevření dojde v únoru 2020. Bohužel s ohledem na koordinaci akcí při rekonstrukci nebylo možné zahájit stavební práce dříve. V současné době je požádáno o kolaudaci,“ řekl Mareš.

Otevřeno bude mít kavárna denně, nebude se v ní nalévat tvrdý alkohol nebo používat plastové kelímky a plastové tácky. Součástí budou veřejné toalety. Počítá se také se sezonním venkovním posezením. Kdy bude plně otevřena, zatím není kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 jasné. „Doufáme, že koncem roku, nejpozději na začátku toho příštího, bude otevřeno alespoň výdejní okénko,“ uvedl Mareš.

Městská část letos zprovoznila nové bistro také v budově radnice v ulici U Průhonu. Zaměstnanci úřadu i veřejnost si zde budou moci zakoupit kávu, nápoje, pečivo nebo polévky. Také v tomto případě je kvůli pandemii provoz omezen a podnik tak má zatím otevřeno pouze pro zaměstnance úřadu.

Reklama

Související témata:

Doporučované