Hlavní obsah

Kavárny v Brně chtějí covidovou krizi překonat NEvěrnostní kartou

Foto: B Buchta

Snímek z brněnské kavárny Buchta B.

Reklama

Osm brněnských kaváren v okolí parku Lužánky se spojilo, aby společně překonaly koronavirovou krizi, kvůli které denně přicházejí až o 70 procent obratu. Zavedly společný věrnostní program nazvaný NEvěrnostní karta.

Článek

Jednotlivé podniky nabádají k návštěvě také těch konkurenčních, aby zůstala zachovaná rozmanitost brněnské gastro scény, uvedl Tomáš Niederle, jehož kavárna se do projektu zapojila.

„Situace je zlá. Kromě procházek už vlastně nic člověk nemůže dělat. Proto jsme pro vás vymysleli smysluplnou procházku. Nemusíte ji projít najednou. Máte čas si ji rozdělit na procházek několik. Buďte nevěrní té vaší kavárně. Pomozte unikátnímu kavárenskému mikroreginu v Brně okolo Lužáneckého parku a dejte si kafčo pokaždé jinde. Oběhněte všech osm zúčastněných podniků v nevěrném programu Fenstr tour, získejte v každé razítko/fajfku a pak si v jedné z nich vychutnejte kávu zdarma,“ uvedli organizátoři akce.

Kartu si mohou lidé vyzvednout od čtvrtka v kterémkoli zapojeném podniku. „V současné době přicházíme každý den v průměru o 60 až 70 procent z obratu, a proto jsme museli omezit nejen počet zaměstnanců, ale i další nutné výdaje, jako jsou třeba objednávky zboží před blížícími se Vánocemi. Co nám ale chybí ještě víc než peníze, je kontakt se zákazníky a pocit, že někomu zlepšujeme den,“ uvedl spolumajitel kavárny Buchta B Niederle.

Kavárníci chtějí pomocí karty motivovat lidi, aby si koupili kávu z okénka. Za každý nápoj získají razítko a až jimi naplní kartičku, můžou si v kterékoliv zapojené kavárně dát jako odměnu kávu zdarma. „Lidé mohou touto cestou nejen objevit zatím neznámé podniky, ale i ochutnat, co vlastně která z nich zajímavého nabízí, jako třeba buchty, cheesecaky, limonády, a porovnat to,“ dodal Niederle.

Razítka mohou zájemci sbírat po celou dobu omezeného provozu kaváren. Do iniciativy se zapojilo osm podniků v okolí Lužánek. Jsou jimi Buchta B, Coffee Trail, Komár kafe, Milady Kaffee, Mymika, Pelíšek, Punkt. a Šestá větev. „Přijde mi jako super nápad v této době táhnout za jeden provaz. Vládní opatření nás všechny připravila o velkou část zákazníků. Cením si jakéhokoliv nápadu, který nám alespoň trochu pomůže. Člověk se navíc s takovou kartičkou i pěkně projde po Brně a udělá něco pro své zdraví,“ poznamenala spolumajitelka kavárny Punkt. Klára Švandová.

Reklama

Související témata:

Doporučované