Hlavní obsah

Každý může být strůjcem změny, pokud začne u sebe, říká zpěvák formace Wardruna

Zpěvák a zakladatel formace Wardruna v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Tomáš Dušek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ochrana přírody, udržování tradic, ale také syrová prezentace reality. To jsou jen některé z charakteristik severské formace Wardruna, která vyprodala pražský Velký sál Lucerny s mnohatýdenním předstihem. S frontmanem Einarem Selvikem jsme kromě vystoupení na loňském ročníku festivalu Brutal Assault probrali i vztah dnešní společnosti k přírodě, možnosti nápravy, ale také seriál Vikingové, u kterého se kapela podílela na soundtracku.

Článek

„Na festivalu nehraješ jen pro své publikum, ale také pro potencionální fanoušky, kteří tě doposud neznali. To je vždy zajímavé. Na druhou stranu, pokud nemáme prostor pro vlastní plnohodnotnou produkci, tak tam nevystupuji. Pokud se nemůžeme plně předvést jako Wardruna, tak nemá smysl vystupovat. Proto jsem moc rád, že nám festival Brutal Assault připravil výborné podmínky,“ říká na úvod zpěvák a zakladatel formace Einar Selvik a dodává: „Byl jsem celkem ohromen reakcemi diváků. Lidé na ochozech pevnosti stáli a celkově mám pocit, že místní publikum je hodně soustředěné, když ho něco zaujme.“

Nakonec jsme se věnovali seriálu Vikingové, který si našel řadu fanoušků i v Česku. „Měli jsme celkem silnou pozici před tím seriálem, ale když se tvá hudba dostane k tolika lidem, tak je to velice užitečné. Naše publikum se razantně rozšířilo, což je úžasné. Je tam dost nepřesností, ale je to televizní seriál, který má bavit masy lidí. A myslím si, že dělají zatraceně dobrou práci, a je mi ctí být toho součástí,“ říká Selvik.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované