Hlavní obsah

Každý proti každému, všichni proti Zemanovi. Co slíbili prezidentští kandidáti v Seznamu

Šest kandidátů na prezidenta se utkalo v debatě Seznamu. Podívejte se, proč například Michal Horáček vysvětloval, jak dlouho psal text hitu „Levandulová“.

 

Reklama

Jaké největší bezpečnostní riziko dnes hrozí Česku? Jmenovali by premiérem trestně stíhaného politika? A jak s tím souvisí text písně Levandulová? Podívejte se na první část debaty prezidentských kandidátů.

Článek

Pokud se dá věřit všemu, co kandidáti slibují před volbami, bude Miloš Zeman v pravděpodobném druhém kole lednové prezidentské volby čelit široké koalici, v níž by se měli spojit voliči všech jeho vyzyvatelů. Nebo je k tomu Jiří Drahoš, Michal Horáček, Mirek Topolánek, Marek Hilšer, Pavel Fischer či Vratislav Kulhánek v případě, že v prvním kole sami neuspějí, před prezidentským finále vyzvou.

Slib zazněl v debatě šesti prezidentských kandidátů v pražském sídle Seznamu. V pětadvaceti minutách, které celou diskusi uzavíraly, došlo i na další vážné otázky, na nichž už se adepti na post hlavy státu tolik neshodli. Například: Je Rusko skutečně největší bezpečnostní hrozbou pro Česko? Jmenovali by premiérem politika, kterému hrozí trestní stíhání? Souhlasí kandidáti s milostí pro dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka?

V této části debaty měli adepti na post hlavy státu šanci položit si otázky sami navzájem. A tak Michal Horáček například musel vyprávět, jak dlouho psal text hitu Hany Hegerové „Levandulová“ z 80. let, Mirek Topolánek objasňoval svůj vztah s ODS, jíž byl v letech 2002-2010 předsedou, a někdejší šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek vysvětloval, „co ho to proboha vůbec napadlo kandidovat“.

Další části debaty uvidíte na Seznamu ještě dnes a zítra.

Reklama

Doporučované